Ugrás a tartalomra

Mindszenty József: Emlékirataim (a teljes kiadás)

Ár: 5390Ft
Mindszenty József: Emlékirataim (a teljes kiadás)

Mindszenty József bíboros Emlékiratainak első teljes kiadása 2015-ben kerülhetett az olvasók kezébe. Alapítványunk annak érdekében fogott össze a Helikon Kiadóval, hogy minél szélesebb körben  lérhetővé tegyük Isten Szolgája máig kiadatlan gazdag szellemi örökségét.

Mindszenty bíboros már 1956 előtti fogsága idején elkezdte rövid jegyzetekbe foglalni a személyes emlékeit. Ezeket az írásokat fogságról fogságra magával vitte, az amerikai követségen töltött félrabság idején tovább gyarapította, és a bécsi Pázmáneumban véglegesítette. Az 1974-es első kiadásból és az ez alapján készült hazai kiadásokból azonban sok érdekes és fontos korábbi szövegrész kimaradt. A 2015-ös kiadásban egyetlen kötetbe került csaknem a teljes, jól áttekinthető és követhető Emlékirataim-szöveganyag. Belekerült a tematikus szerzői jegyzetek gondosan válogatott, szerkesztett anyaga. 1974-ben ugyanis éppen azokat a részeket kellett lerövidíteni, amelyek a magyar olvasó számára a legizgalmasabbak…

Az eddig ismeretlen szövegek segítségével is a történelmi hős alakja mögött feltűnik az ember, minden személyességével, egyszerűségével, humorával, minden túlzásával, esendőségével, és ezen keresztül megjelenik a Krisztus-követő szent emberközeli alakja is. Minden kritikus megállapításának végén a megbocsátásé és az imádságé az utolsó szó. Mindszenty bíboros számára ez volt a megértés, a megbocsájtás és a felülemelkedés göröngyös, XX. századi útja.

Helikon Kiadó, 2015

60x240 mm, 664 oldal, keménykötésű, színes képmelléklettel.

NINCS RAKTÁRON!

Rendeléshez kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon.