Szoborpályázat

Részletek »»
Az online szavazás állása 2014. március 19-én:
Az alkotásokat értékelő szakmai zsűriben a közönség többségi véleménye egy szavazattal fogja képviseltetni magát.
A leadott szavazatokat és az emlékhely megvalósulását szolgáló adományokat hálásan köszönjük!

Közönségszavazás Mindszenty atya és
Pió atya közös emlékhelyéről

„A börtönben többet gondolunk az örökkévalóságra. A végső dolgok úgy körülfognak, mint a zárka szinte testhezálló falai. Így jutunk a fogságban közelebb a szabadító kegyelemhez.” (Emlékirataim, 435. old.)
A Mindszenty Alapítvány kérésére Budapest-Józsefváros képviselőtestülete 2013. november 20-i határozatával hivatalosan kezdeményezte, hogy a hercegprímás leghosszabb börtönidőszakának helyszíne, a volt Conti utcai börtön előtti tér (a József és a Tolnai Lajos utca találkozásánál) vegye fel Mindszenty bíboros nevét. A kerület támogatja alapítványunknak azt a szándékát is, hogy „a börtönben szentté lett hercegprímás” és Szent Pió atya börtöni látogatásának (billokációjának) emlékét a téren egy közadakozásból felállítandó emlékmű hirdesse. Az Erdő Péter bíboros fővédnökségével megvalósuló emlékhely nem a diktatúra embertelenségét idézné, hanem a lélek szabadságának diadalát és életünk Istenre nyitott örök távlatát. A közadakozással egyidejűleg közönségszavazást hirdetünk a meghívásos pályázat eredményeként beérkezett három művészi elképzelésről:


 1-es sorszámmal:  Bukta Norbert festőművész, Galina Zoltán építész és Kotormán Norbert szobrászművész közös pályaműve
2-es sorszámmal: Hermann Zsolt szobrászművész pályaműve
3-as sorszámmal: Mátyássy László szobrászművész pályaműve


A három koncepció anyagát 2014. január 18-tól személyesen is megtekinthetik a térhez közeli Párbeszéd Háza előcsarnokában (Horánszky utca 20-22.). A közönségszavazatokat március 19-ig várjuk. Ha szeretnék, indokolják is döntésüket az Alapítvány elérhetőségein, ezzel hatékonyabban segítik a három művészi koncepció valamelyikének megvalósulását!
Az alkotásokat értékelő szakmai zsűriben a közönség többségi véleménye egy szavazattal fogja képviseltetni magát.
A leadott szavazatokat és az emlékhely megvalósulását szolgáló adományokat hálásan köszönjük!

This list is empty.