Engesztelő imaest Csehimindszenten

2014.08.03 15:14

Engesztelő imaest CsehimindszentenJúlius 29-én engesztelő imaestre gyűltek össze a katolikus hívek a csehimindszenti Mindenszentek-templomban. A Szombathelyi Egyházmegye adott hírt az eseményről.

A körmendi plébánia hívei is Csehimindszentre zarándokoltak Németh Zoltán atya vezetésével, hogy együtt imádkozzanak a helyi hívekkel Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek boldoggá avatásáért és a magyar hazáért. Új papi hivatásokért is könyörögtek.
Engesztelő imaest CsehimindszentenAz imaest hagyományosan keresztúttal kezdődött 18 órakor, amelyet Takács András, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet hallgatója és Mikolás Attila salomvári plébános vezetett.
Engesztelő imaest Csehimindszenten

 

A 19 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Gyürki László pápai prelátus volt. Déri Péter atya homíliájában Mindszenty bíboros börtönéveit felelevenítve elmondta, hogy folyamatos rettegés és kisebb engedmények váltakozásával teltek hónapjai, a lelki megpróbáltatás és a testi kínzások komoly erőpróba elé állították, de a hite e legnehezebb időkben is erős maradt.
Engesztelő imaest CsehimindszentenA szentmisét követően fáklyás körmenetet tartottak. Közösen vonultak a falu főterén álló Mindszenty-szoborhoz, ahol felidézték a bíboros életének legfontosabb állomásait, és imádkoztak boldoggá avatásáért. Az este zárásaként elénekelték a Himnuszt.

Fotó: Papp Balázs

Forrás: Magyar Kurír