A fatimai jelenések centenáriuma

2017. október 13-án lesz 100 éve annak, hogy a Szűzanya utolsó alkalommal jelent meg a fatimai látnokoknak. A fatimai Mária-jelenések olyan üzeneteket hordoznak, amelyek időszerűsége máig hat: az ima, az engesztelés, az áldozathozatal ma is megmenekülésünk feltétele.

A 100. évforduló alkalmul szolgál arra, hogy egy nemzeti zarándoklatot szervezzünk a budapest-soroksár-újtelepi Fatimai Szűz kegytemplomához (1237 Budapest, Szent László u. 49.). Országszerte nagyon sok helyen minden hónap 13-án sok-sok katolikus testvérünk együtt imádkozik és engesztel: ezúttal az egész országból mindannyian jöjjünk el e tizenöt évvel ezelőtt éppen ezen a napon felszentelt kegytemplomhoz egy ünnepi szentmisére, püspökök, papok, hívek együtt.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia határozott így, hogy legyen egy óriási demonstráció a Szűzanya iránti szeretetünkről és hálánkról. Jó két héttel később a hazai protestáns testvérek a reformáció 500. évfordulójára emlékeznek. Mi nem ellenrendezvénynek szánjuk e zarándoklatot, csak szeretnénk megmutatni ország-világ előtt, hogy a XXI. században is Mária országa vagyunk. Mindig nagyon szerettem a Szűzanyát, s nagy megtiszteltetés, hogy a püspök atyák engem bíztak meg a zarándoklat megszervezésével.

Nagy szeretettel kérem paptestvéreimet, minden plébániáról indítsanak zarándokcsoportokat. Ez a zarándoklat egy kicsit próbája is lesz a nem egészen három év múlva esedékes Eucharisztikus Kongresszusnak, hogy mennyire mozgósíthatóak a magyar katolikusok egy nemes cél érdekében. Ha lehet, az atyák is jöjjenek, misézzünk együtt, mutassuk meg a hitünket, Mária-tiszteletünket. Tény, hogy nem kis áldozat az ország távoli tájairól Budapestre zarándokolni, de az így meghozott áldozat aránytalanul kisebb, mint a kapott kegyelem. Addig még újabb levél érkezik minden plébániára, de már most kezdjük meg az előkészületeket, nehogy kifussunk az időből.

Tehát:

2017. október 13-án, pénteken a délelőtt 11 órai szentmisére szeretettel várjuk a paptestvéreket híveikkel együtt Soroksárra.
Másnap, október 14-én, szombaton ugyanitt egész nap konferencianap lesz, ahol legkiválóbb mariológusaink előadásait lehet majd meghallgatni. Ennek részletes programját később közöljük.
Mivel a szervezés nem kevés időt vesz igénybe, szeretettel kérem a paptestvéreket, mielőbb jelezzék részvételi szándékukat, hogy körülbelül hányan jönnek, milyen járművel és hogy pap jön-e a csoporttal.

Címünk: Szent István Bazilika Plébánia 1051 Budapest, Hercegprímás u. 7.
E-mail: plebania@basilica.hu

Szeretettel vár mindenkit:

+Snell György szervező püspök,
a Szent István Bazilika plébánosa,
esztergom-budapesti segédpüspök