Ugrás a tartalomra

Habsburg-Lotharingiai Mihály (2017)

2017. július 16., vasárnap - 15:40

Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Kardinal Mindszenty Stiftung és a Magyarországi Mindszenty Alapítványt elnöke, 2013 és 2016 között a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete.

1942-ben a Habsburg-Lotharingiai család József nádor alapította magyar ágába született, éppen tegnap, május 5-én töltötte be 75. életévét. Az egykori uralkodócsalád tagjai közül ő az egyik, aki a legintenzívebb kapcsolatokat ápolja magyar szülőhazájával. Évtizedekig a textiliparban dolgozott, nyugdíjba vonulása óta számos közösségi, elsősorban jótékonysági feladatot lát el: civil szervezetek vezetőségében dolgozik, egyházi intézmények erkölcsi és anyagi támogatásán munkálkodik, a mindenkori rászorulók körében önkéntes segítő tevékenységet végez. 1993 óta vezeti kuratóriumi elnökként a vaduzi, valamint 1994-ben történt megalapítása óta a Magyarországi Mindszenty Alapítványt. A kezdetektől végigkísérte és a legnagyobb odaadással szolgálta, segítette szervezetünk fő céljának, Mindszenty bíboros boldoggá avatásának az előrehaladását. Elnöki feladatkörét páratlan szorgalommal, elhivatottsággal végzi, minden nehézség közepette is keresztény derűvel és Istenbe vetett határtalan bizalommal. Jótékonysági tevékenységét Újbuda a Pro Urbe díjjal honorálta. 2012. március 15-én a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült.

Erdő Péter bíboros és a Mindszenty Alapítvány teljes kuratóriuma ezzel az Életműdíjjal szeretné megköszönni áldozatos munkáját és 75. születésnapján kifejezni a személye iránti mély megbecsülésünket. A díjátadás alkalmával készült rádióbeszélgetést a Főherceg úrral és családjával itt hallgathatják meg.

 

Isten áldja és éltesse őt erőben, egészségben számos éven át!

(Fotó: Mudrák Attila)

 

Díjátadó